Oeuf
Ook in Frankrijk kom je bij het déjeuner op de Paasdagen wel een ei tegen in het menu. Er zouden zeker 500 verschillende manieren zijn om de ongeboren vrucht van hoen of vergelijkbaar vliegbeest te nuttigen. Om verrassingen voor te zijn hier een (klein) lijstje.

oeuf battu - geklutst
blanc d'oeuf - eiwit
jaune d'oeuf - dooier
coquille d' oeuf - lege schaal
oeuf brouillé - roerei
oeuf de caïman - van de krokodil
oeuf de caille - poging van de kwartel
oeuf de cane - eend doet ook mee
oeuf à la coque - zachtgekookt
oeuf en cocotte - in ovenbakje met allerhande lekkers
oeuf mollet - nog bibberig
oeuf dur - logisch dus...
oeuf de lump - nep kaviaar
oeuf sur le plat - gebakken
oeuf renversé - dubbel gebakken
oeuf au miroir - je raad 't al...
oeuf à la moscovite - halfhard gekookt met kaviaar en ansjovis
oeuf moulé - in vormpje au bain marie met kruiden en stukjes ham
oeuf à la neige - geklopt wit met suiker in melk gepocheerd
oeuf de pâcques - van een koekenbakker
oeuf poché - gepocheerd
oeuf à la tripe - hardgekookte schijfjes met gebakken uisnippers
oeuf de vanneau - van de kievit (mag niet in NL)

Mijn oude moeder zou gezegd hebben, zo maak je zelfs een hoop str.nd lekker...
Kijk nog even naar de perfecte omelet
Labels: ei, honderdjarig ei, omelet, Pasen
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage