Paul Haeberlin


Na een opleiding bij Edouard Weber, ooit kok bij de Russische tsaar in Sint Petersburg, openden de broers in 1950 het herbouwde restaurant met de naam Auberge de l'Ill. Paul achter de kachel en Jean-Pierre voor in de bediening.
Twee jaar later kwam de eerste Michelinster, in '57 de tweede en sinds 1967 heeft de Auberge onafgebroken drie sterren. Slechts kookpaus Paul Bocuse heeft deze onderscheiding twee jaar langer. De klassieke stijl van Paul Haeberlin is al die jaren weinig veranderd, maar vanaf 1976 nam zoon Marc langzaam de scepter in de keuken over. Tot dat moment stonden meloen met port en avocado met garnalen nog prominent op de kaart.
Vader Paul bleef tot op hoge leeftijd dagelijks in het witte koksbuis aanwezig, maar liet de regie over aan zijn zoon.

Onder die bezoekers waren grote namen. President Chirac, de Japanse keizer en de koning van Zweden tekenden het gastenboek, Johnny Halliday heeft bijna een vaste tafel. Hoogtepunt was ook het bezoek van de Britse vorstin Elizabeth. Vorig jaar ontving Paul Haeberlin nog het Légion d'Honneur. De hoge Franse onderscheiding werd hem opgespeld door zijn grote vriend Paul Bocuse. Het was een der weinige keren dat hij in de publiciteit kwam. Zijn grote passie was zijn keuken, het spektakel liet hij over aan anderen.

Labels: Auberge de l'Ill, Marc Haeberlin, Michelinster, Paul Bocuse
2 reacties:
Hallo, Dick.
Een prachtige blog. Thema's gevarieerd en zeer goed geïllustreerd.
Proficiat aan Brazilië voor je.
(Mijn excuses, indien niet goed vertaald)
Obrigado! E muito amavel da sua parte. Een grand merci voor een sypathieke reactie uit een ver land
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage