4 november 2007

Lucht

Even naar NL en terug. Voor niet te veel geld en als 't effe kan veilig. En vooral vanaf een vliegveld in de buurt. Meer vraag je niet van een low cost carrier, zoals dat heet.
Al jaren roepen locale politici om 't hardst dat het vanaf hun startbaantje zal gaan gebeuren. Want de regio Languedoc-Roussillon telt vijf middelgrote vliegvelden die elkaar alleen maar langzaam dood concurreren. Perpignan, Béziers, Carcassonne, Montpellier en Nîmes knokken elkaar het kot uit, met dramatische versnippering als gevolg. Allemaal willen ze een grote broek aan, allemaal naar Noord-Afrika, Beirut, de Balearen en 't liefst ook nog naar Franse overzeese tropenstranden. Maar het blijft bij roepen en bovenal geld uitgeven.

Je houdt 't niet bij, maar er zijn heel, heel veel euro's in zakken van adviseurs verdwenen. Onderkoning Georges Frêche, de socialistische baas van de regio, heeft zich zat gegeten met allesbelovende experts en obscure managers van nog net niet bestaande vlieglijntjes.
Niet lang geleden riep hij het journaille bijeen om vreugdevol te melden dat een entreprise Hollandais van Montpellier naar Rotterdam zou vliegen. Drie keer per week, jawel. Hij noemde ook nog een naam. Dus even googelen en je valt weer van je geloof. Bleek een rakker te zijn met veel faillissementen en geen vliegtuigen. Toch mooi met Georges driesterren zitten happen. Gebakken lucht.

Vorige week weer feest voor de pers en natuurlijk lekker bunkeren met de sjerpdrager van dienst. Een windei ditmaal. Nu gaat 't om een duister scheepvaartlijntje en een riekend afvalbedrijf dat ook iets in water doet. Gaan samen een luchtvaartbedrijf oprichten. Om één keer per week van Nîmes naar Amsterdam te hobbelen. En wellicht ook terug.
Een Nederlandse studente reageerde alert in de media: "Een weekend naar mijn vader OK, maar een héle week voordat ik terug mag?" Doodgeboren dus.

Het wachten is op nog meer luchtverplaatsing uit de andere oorloggebieden. Wordt 't Carcassonne-Rottumeroog, Perpignan-Stampersgat of Béziers-Pampus? En graag een menu gourmand met een mooie Margaux.


Wij gaan deze week fijn met de voiture.

Labels: , , ,

1 reacties:

Op 5 november 2007 om 09:16 , Anonymous Anoniem zei...

Die foto is niet hier een van onze regionale luchthavens. Maar waar dan wel ? Toch Stampersgat dus ?
JW

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage