27 juli 2007

Jeudi

De zomerse donderdagavond is voor sommige dorpen in het zuiden een reden voor een feestje. Geen idee waarom, misschien begint het weekend hier een dag eerder. De grote stad geeft het voorbeeld met de Jeudis de Nîmes, wanneer het oude centrum volloopt voor een apéro dinatoire met veel muziek. Op pleintjes en kruispunten van smalle straatjes is het genieten van de artisans musicales. Van de klassieke violist tot country French-style, van Keltische folk tot funky jazz. De brasseries en cafés doen er een schepje bovenop met een eigen DJ en bijpassend volume.

De Jeudis de Sauve, vier donderdagavonden in juli en augustus. Aangekondigd op de campings in de buurt. Gisteren een niet te missen start met een half uurtje rock-métallique. Hetgeen de locale bevolking deed besluiten toch maar even verderop een ballon te nuttigen. Een klein clubje jongeren doorstond het geluid op jetsterkte, maar het communiceerde niet echt op het pleintje bij de mairie.
De reggae-band daarna loste dat tropisch op. Het Caraïbische ritme bracht snel een boel volk op de been. De restaurantjes serveerden de toeristen vlot het laatste toetje en binnen de kortste keren was het bewegen geblazen, waarbij de muzikanten de vorm bepaalden. Soepel uit de heupen of voluit springen en alles daartussen. Bij het tweede nummer werd al massaal gedanst, een record voor Sauve.Opvallend deze keer een groepje jonge, blonde en dus overduidelijk Britse meiden. Leeftijd zo rond de 15, 16. Samenklittend tussen al die donkere Franse jongens, die maar al te graag op zo'n zomeravond de Europese gedachte willen praktiseren.
Het verloop leek voorspelbaar, tot een aantal Franse meisjes het pleintje betrad. Vriendinnetjes, klasgenootjes, in ieder geval bekend met het gedrag van hun mannelijke dorpsgenoten. Zij mengden zich onder de jongens, kusje hier, knuffeltje daar, even door het haar strelen, een perfecte interventie om de amoureuze aspiraties in het gareel te houden.

De British girls duidelijk overtroefd, niet vertrouwd met het bijna natuurlijke gemak waarmee hier het hormonale verkeer in de gewenste banen wordt geleid. Zij hielden het maar op samen dansen. Lichtelijk teleurgesteld en zichtbaar verlangend naar de inmiddels ontblote tors van de muzikant.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage