30 juli 2011

Uitrusten

Je zult in de Nederlandse pers niet snel lezen op welke camping Rutte zijn reces doorbrengt of waar Piet Hein Donner na een slopende dagetappe zijn rijwiel in de hotelkamer stalt. Uitzondering natuurlijk de gewraakte leider van de PVV die dagelijks van zijn Griekse vakantieadres twittert dat hij nergens mee te maken heeft.
Benieuwd overigens hoelang Athene hem nog gedoogt, nu hij luidkeels roept dat zijn tijdelijke gastheren uit de EU moeten worden verwijderd.

In Frankrijk is het vrijwel dagelijkse kost. Nu de politiek een week of zes de boel de boel laat, spoedt het journaille zich derwaarts om te berichten over het buikje van mevrouw Sarkozy op Cap Nègre (Var).

Nicolas zelf leest er Georges Simenon en zijn gedoodverfde linkse opvolger François Hollande doet echt heel gewoon op vakantie, beweert hij zelf. Details daarover ontbreken nog. Concurrente Martine Aubry is al in Bretagne gesignaleerd, ook met een boek. Ségolène Royal probeert op Corsica ‘echte Fransen’ te ontmoeten en het Front National weet haar voorvrouw Marine Le Pen veilig met de voetjes in de Golf van Morbihan.

De woordvoerder van het Elysée heeft overigens officieel verklaard dat de regering geen vakantie heeft, maar uitrust.
Premier Fillon doet dat in Toscane, zijn ecologische collega Nathalie Kosciusko-Morizet vangt tussendoor garnalen aan de Normandische kust, Xavier Bertrand (Gezondheid) toert met een scooter ook al op Corsica en Laurent Wauquiez (Hoger Onderwijs) is teruggevonden in België met zijn geliefde stripboek.


Frankrijk kan rustig gaan slapen.

Labels: , , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage