20 augustus 2007

OVNI

60 jaar geleden in Roswell . Een vlek in New Mexico, de VS dus. Waarover we nooit gehoord zouden hebben. Maar op 4 juli 1947 belt een veeboer de lokale sheriff. Zegt dat ie iets gevonden heeft wat misschien resten van een vliegende schotel zijn. Sheriff belt de luchtmacht en een officier van Roswell Army Air Field gaat kijken. Voor de zekerheid gaat een FBI-agent mee. Vier dagen later meldt de luchtmacht dat het inderdaad om iets buitenaards gaat. De volgende dag is de opwinding voorbij. Het was een weerballon, roepen de autoriteiten. Ga maar rustig slapen.

Maar het is nooit meer rustig geworden rond het dorpje. Honderden complottheorieën, getuigen die een plotselinge dood sterven, lijken van vreemde ruimtevaarders die door de regering zouden zijn weggemoffeld, verboden gebieden. Het houdt ook nu, na al die jaren, niet op.

Frankrijk kent vanaf dezelfde periode ook een golf toeristen uit de ruimte. Tuk op het mooie landschap. In 1999 wordt zelfs een officieel rapport aangeboden aan president Chirac en premier Jospin. Van beiden wordt de laatste tijd niet veel meer gehoord. Dat kan geen toeval zijn!

Les OVNI* et la défense - A quoi doit-on se préparer? luidt de onheilspellende titel van het Cometa-rapport . Gemaakt door een comité "voor diepgaande studies" vol met types die ervoor doorgeleerd hebben. Voorwoord van een stoere luchtmachtgeneraal en een inleiding door een professor van ruimtedingen. Vol adviezen om la patrie te verdedigen tegen groene mannetjes. Echter kan het niet, zou je zeggen.

Getuigenissen van piloten, nachtelijke vondsten van onbekend materiaal, spannende sporen in korenvelden, waarnemingen van mysterieuze objecten, 'echte' foto's zoals die uit 1954 boven Rouen door een jachtvlieger. Opwindend zijn de 'nabije ontmoetingen'. Dan gaat het om warme lijven die een buitenaardse ontmoet of zelfs geknuffeld hebben. Opvallend trouwens dat 't vooral hier in het zuiden gebeurde.

Sinds gisteravond laat is er een melding aan toegevoegd. Persoonlijk heb ik namelijk een bijzonder nabije ontmoeting gehad met een hemels wezen, dat er bovendien in slaagde me in niet minder dan zeven hemelen tegelijk te voeren. Diepgaand onderzoek gewenst...

* Een OVNI is wat ze in het engels een UFO noemen, een objet volant non identifié

1 reacties:

Op 21 augustus 2007 om 17:07 , Anonymous Anoniem zei...

en hoe zit het met rael, die Franse jongen, die een paar tientallen jaren terug plots van de aardbodem leek te zijn verdwenen, maar korte tijd later toch weer werd teruggevonden. Hij was op de koffie geweest bij buitenaardsen die hem met een boodschap hadden opgezadelt die hij sindsdien met verve aan de man en vrouw tracht te brengen.
Peter

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage