19 augustus 2010

Rugzak

Nog anderhalve week staan de lokalen leeg, dan mogen Franse kindertjes weer naar school. Je kunt dus nergens om de rentrée heen, zoals dat hier heet. De Franse middenstand is al weken bezig het jongvolk aan te kleden, te voorzien van schrijfgerei, inktlap, ruitjesschrift (lijntjes kennen ze hier niet) en natuurlijk een gloednieuwe sac à dos om alle pret in te proppen. En de overgang naar een volgende klas betekent ook dat het slaapkamertje opnieuw moet worden ingericht, vindt IKEA.

Dat het nieuwe schooljaar hier zo’n grote impact heeft, komt door de ARS, de Allocation de Rentrée Scolaire. Juist vandaag krijgen alle ouders (behalve grootverdieners) voor een  kind van 6 tot 10 jaar € 280 op hun rekening bijgeschreven. Tot 18 jaar loopt dat op tot € 308.
Dus volgende week over de koppen lopen bij de grandes espaces, de grote supermarktketens. Met ook dit jaar weer de ordinateur portable als niet te missen trekpleister. Dan maar een schriftje minder of nog een jaartje met de zak van opa. Want voor de ARS heb je al een Netbook met 160 GB. Zonder kan echt niet meer.

Op 1 september moeten de leerkrachten er aan geloven om een dag later hun nieuwe élèves te kunnen ontvangen. Dan is het buffelen tot 23 oktober, Vacances de Toussaint.


Waarschijnlijk is niet iedere professeur zo enthousiast als de grote baas...

Labels: , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage