28 juli 2010

Zitbad

Krijgt het nieuwe vliegtuig van Sarkozy wel of niet een zitbad? De Franse pers kent ook z’n komkommertijd, dus elke stap van het presidentieel paar resulteert in vele kolommen. Een scoop van het satirische weekblad Canard Enchaîné over de inrichting van Sarko’s nieuwe speeltje is dan vruchtbaar voer voor het door de canicule verhitte journaille. Voorspelbaar ook de reactie van woordvoerders in het Elysée: niks geen bling-bling in de Airbus 330 die volgend jaar gestickerd wordt met République Française. Ook de minister van defensie, baas van de regeringsvloot, riep dat er alleen verantwoorde spulletjes in komen.

Vorig jaar maart nam Sarkozy staandebeens de beslissing dat een nieuwe kist moest worden besteld. Hij moest toen een uur ‘en colère’ wachten op vervangend vervoer, na een brandje in één van de motoren van de oude Sarko One.

Een gebruikt toestel met weinig uren op de teller werd gekocht van Air Caraïbes en wordt nu in Bordeaux voorzien van nieuwe gordijntjes en zo. De 324 stoelen worden er grotendeels uit gesloopt, er komt een aparte kamer voor het presidentieel paar (alleen met douche volgens het Elysée) en verder een uitrusting die past bij ‘de vijfde macht ter wereld’. Inclusief een hoekje met verbanddoos, aldus de geruststellende mededeling aan het Franse volk. Kosten van de ‘kleine aanpassingen’ 180 miljoen euro.

Het eerdere bericht van de controversiële site bakchich.info dat daarvan 28 miljoen is uitgetrokken voor nieuwe binnenbekleding van met goudstof geprint leer van Cordoba, is even vergeten.
Was een verzoekje van la première dame Carla.


Voor dat bedrag koop je al een aardig vliegtuig.

Labels: , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage