30 juli 2009

Chassé-croisé

Geen aanbieding van jachtschotel in blik. Hoewel de vergelijking met de werkelijke betekenis niet ver weg is. Het is een weekend vol gestoorde jachtige types uit heel Europa. In hun privé-blik massaal in de greep van een wezenloze oerdrift om allemaal tegelijk het asfalt op te zoeken. Zoals mierennnesten die rond deze tijd hun gevleugelde exemplaren collectief buiten de deur zetten.

Vanaf morgen gaat de eerste ploeg doodvermoeid weer op huis aan, terwijl de meeste Fransen nu pas aanschuiven in hun rij naar het zuiden. De meute kruist elkaar, alles en iedereen gepropt in twee etmalen. Rode vrijdag, zwarte zaterdag en zondag die oranje belooft. Jarenlang is getracht de stroom over de week te spreiden, maar vergeefs. Als lemmingen in blik storten de hordes zich in de file, slechts af en toe gestopt door péage of station service.


Op campings en andere bestemmingen gedragen de meesten zich overigens hetzelfde als deze aardige knaagdieren. Consumeren en copuleren, tot het weer tijd is voor de bouchon...

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage