20 mei 2009

Roland-Garros

Al jaren roept de Franse tennisbond dat een balletje slaan op het ouwe veldje in Parijs eigenlijk niet meer kan. Te klein, te weinig dit, te moeilijk dat, parkeerruimte ho maar, vips kunnen niet in stijl worden gefêteerd en nog wat van die eigentijdse klachten. Ook al jaren zitten Parijse ambtenaren en hun politieke chefs de tennisbazen in de weg. Een vergunningaanvraag ligt te vergaan en Roland-Garros dreigt ook nog door al het geneuzel de status van Grand Chelem kwijt te raken .

De FFT (Fédération Française de Tennis) heeft de strijdbijl opgegraven en architect Marc Mimram gevraagd vast het nieuwe ontwerp te bedenken. Dezer dagen werd het huiswerk ingeleverd. Volgens Mimram, ontwerper van sport- en cultuurprojecten maar ook van uitzonderlijke bruggen en passerelles (foto), moet het nieuwe tennisparadijs licht en luchtig zijn, het karakter van de lichtstad uitstralen. Tribunes zijn daarom assymetrisch, om zoveel mogelijk licht binnen te krijgen. Het centrecourt krijgt 15.000 plaatsen en een beweegbaar dak (in 10 minuten open en dicht).

Ambtenaren moeten er nog de tanden in zetten en wellicht heeft Parijs al lang weer een nieuwe Maire voordat de eerste schop de grond in gaat. Voorlopig heeft de FFT een mooi plaatje.

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage