5 april 2008

Laag pitje

Dick en France gaat na ruim 6700 bezoeken en bijna 11.000 bekeken pagina's even op een laag pitje om de geest te verruimen en zinnen te verzetten. Noem het een sabatical weekje, al zal hier en daar of af en toe wel een signaal uit heinde of verre verschijnen. Tijd voor een wijde blik, een goed gesprek met een mooi glas of diepe zelfreflectie. Verder is er niks mis.

Behalve dat we even afkicken na de derde cambriolage in vijf jaar tijd. Je raakt er niet aan gewend, al wordt de procedure wel vanzelfsprekend. Kijken wat er mis is of wordt vermist, paar uur in de slag met gendarmerie, assurance en mannetjes die de ergste schade oplappen. Wordt 't weer een extra beveiliging, alarmbellen, camera's of toch een hond?

25% van de Fransen is dus benauwd voor een inbraak, een hoge score in Europa. Het klopt ook met de werkelijkheid, want 26% van hen of buitenlanders die hier wonen hebben al eens te maken gehad met een cambrioleur, in Parijs zelfs 40%. En 71% neemt onmiddellijk meer maatregelen in en om huis. Desondanks loopt het aantal elk jaar een beetje op.

Opmerkelijk dat slechts 8% zeurt over materieel verlies, de rest is gewoon pissig dat ze je huis binnenkomen, je intimiteit verkrachten en emotioneel waardevolle spullen meenemen.
Zoals wij, die erg aantrekkelijk schijnen voor het boevengilde.

Vluchten kan niet meer...maar wel alle kassabonnen en facturen goed bewaren. Want zonder kun je fluiten naar de verzekering, weet ik inmiddels als ervaringsdeskundige.

A bientôt!

Labels: , , ,

1 reacties:

Op 6 april 2008 om 08:22 , Anonymous Anoniem zei...

dick en janny

we leven mee,de simpele weten waarschijnlijk niet wat voor een gevoel je daar aan overhoud.
alles is hebzucht.
fijne tijd in NL

joss

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage