14 december 2007

Ideale schoonzoon

Michel Drucker heeft wortels in Oost-Europa. Een Weense moeder, vader immigrant uit Roemenië die in de dertiger jaren als arts de Franse nationaliteit krijgt. Michel brengt zijn niet zo gelukkige jeugd door in het Normandische Vire (Calvados). In de juist verschenen autobiografie blijkt dat hij op school een muts moet dragen met ezelsoren. Hij wordt dan ook naar huis gestuurd met een aantekening in zijn rapport: "Inapte à tout effort intellectuel".
Terwijl oudere broers Jean (diploma prestigieuze Ecole National d'Administration ENA) en Jacques (ook arts) vlot hun academische studie afronden, geeft Michel de voorkeur aan avontuur, voetbal en meisjes. Hij belandt zelfs een nacht in een politiecel na het 'lenen' van de Citroën DS van de notaris. Tot schande van de familie, waar keurig gedrag en een goeie opleiding het hoogste doel is.

23 jaar, maar zonder diploma, lukt 't hem toch in 1965 een stageplek te krijgen bij de toenmalige zender ORTF. Ondanks het feit dat papa de directie opbelt om die nietsnut van een zoon terug te sturen naar Calvados. Michel mag echter blijven als sportverslaggever. Tot 1974 doet hij het commentaar bij tennis, boksen, atletiek maar vooral bij voetbal. Dan stapt hij over naar de afdeling variété, opmaat voor een carrière als wellicht wel de meest gevierde tv-man van Frankrijk. Maar tot 1986 blijft hij ook de wedstrijden van het Franse nationale elftal verslaan. Zijn eerste programma, Les rendez-vous du dimanche heeft al die jaren stand gehouden, al heet het inmiddels Vivement dimanche op France 2.

Vandaag is hij de ideale schoonzoon voor alle Franse vrouwen. Le gendre idéal is dan ook niet van het scherm te slaan, presenteert de best bekeken programma's en verkeert onder de groten van cultuur, sport, theater, politiek en media. Schrijver van zeven boeken, waarvan drie romans.
Maar als schoonzoon is hij niet in de markt. Sinds 1973 getrouwd met actrice Dany Saval, in Las Vegas. Met haar produceerde hij ook een versie van Carnaval des Animaux van St Saens. Uitzending gemist? Je kunt hem altijd nog in was bekijken bij het Parijse Musee Grévin. Daar staat hij bij zijn vrienden Céline Dion, Patrick Bruel en ... Nicolas Sarkozy.


Zijn autobiografie heeft als titel 'Wat moet er van jou terecht komen?' Het antwoord is duidelijk: meer dan een tv-vedette. Dat hij alom tegenwoordig is valt overigens niet bij iedereen even lekker...

Labels: , ,

1 reacties:

Op 24 december 2007 om 21:52 , Blogger jojo30250 zei...

Lequel est le vrai?
Dommage que tous les "cancres" ne réussissent pas leur vie aussi bien que lui! Josette

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage