22 december 2007

Carla Bruni

Hoogst verleidelijk om dezer dagen het nieuwe lief van Sarkozy uitgebreid in beeld te brengen. Fluitje van een cent, want op Google is deze aangename verschijning in ruime mate aanwezig. Niet in de laatste plaats omdat de kandidaat première dame geruime tijd haar welgevormde contouren, al dan niet ontkleed, heeft tentoongesteld. Het was haar manier om de baguette belegd te krijgen. Je moet van je talenten gebruik maken of, om Sarko zelf te citeren, je moet wat ondernemen om je geld te verdienen. Dus trekt Carla wellicht straks bij hem in om te genieten van de royale fondsen die een président de la république kan aanspreken. Voorspelling: ze gaan saampjes het wereldrecord staatsbezoeken verbreken.

De fraai gemonteerde dochter van Pirelli-eigenaar Alberto Bruni Tedeschi en jonger zusje van actrice Valeria, heeft wilde jaren achter de rug. Toen ze 20 was verdiende ze als model 7,5 miljoen dollar in een jaar.
Affaires met Mick Jagger, Eric Clapton, Donald Trump en Kevin Costner, om er een paar te noemen. Sinds een tijdje wat rustiger en bezig van het babe-imago af te komen door het schrijven en zingen van chansons. In 2002 kwam met groot succes een eerste CD uit, Quelqu’un m’a dit, dit jaar gevolgd door het Engelstalige album No Promises.

Een mannenverslindster (The Times) die een staatsleider in haar trofeeënkast wil (Frankfurter Rundschau). Dat is het beeld dat de buitenlandse pers aan het spektakel overhoudt. Franse media beginnen na een paar dagen gas terug te nemen en noemen het een PR-stunt. Critici verwijten de president zelfenscenering om slecht nieuws weg te moffelen. Gelukkig werken de getrouwe Figaro en Paris Match maar al te graag mee. Het laatste weekblad, waarvan de baas huisvriend is, had deze week zestien bladzijden. Sarko joggend, etend met zijn zonen en (nog alleen) in zijn witte dubbele bed. Alles wat de man doet tot nieuws verheven. Maar de journalisten beklagen zich dat ze door het Elysee onder druk zijn gezet.


Als te verwachten stijgt de CD van Carla intussen op de hitlijsten. Zij zingt dat ze le plus beau du quartier is. En Sarko heeft Kadhafi weer doen vergeten. Tot nu toe lijkt de grap goed geslaagd...

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage