26 november 2007

Lintje of tralies

Christophe Poirier weet hoe een cel van justitie er uit ziet. Zeker die in Laon in het noorden. Hij heeft vorige week iemand gedood. Je ziet niet direct een moordenaar in de lachende man op deze foto. Bakt zo te zien iets lekkers op een kinderfeestje. Toch is het waar. Zijn slachtoffer kan het niet meer navertellen.

42-jarige Christophe Poirier is al 23 jaar de boulanger van Plomion, vlakbij Laon. Hij wordt vlak na middernacht wakker in de slaapkamer boven zijn winkel. De hond slaat aan. Gestalten met zaklantaarns in de tuin. Genoeg om te weten dat er voor de vijfde keer wordt ingebroken. Vrouw en twee kinderen moeten zich boven verstoppen. Zelf met een jachtgeweer naar beneden. Daar treft hij vier mannen èn een knuppel die hem op de buik raakt.
Christophe schiet, drie man nemen de benen en één blijft zwaar gewond achter. Alles in een paar seconden. Tijdens transport naar het ziekenhuis overleden. Een Roemeen, een jaar ouder dan de bakker. Bekend bij de Parijse politie, meldt de gendarmerie.

Plomion is geschokt. Niet omdat er geen croissants worden gebakken. Monsieur le maire herhaalt voor alle journalisten dat 't al de vijfde keer was. De gendarmes zijn met 30 man op zoek naar de andere drie.

Gistermiddag is Christophe weer even thuis. Hij blijft ter beschikking van justitie. "Un cas légal de légitime défense présumé", denkt de plaatsvervangend procureur. Plomion krijgt een beetje hoop op een goeie afloop.

Een lintje of tralies?

... Google even naar boulanger plomion en zie hoe Frankrijk te hoop loopt...

Labels: , , ,

1 reacties:

Op 27 november 2007 om 08:54 , Anonymous Anoniem zei...

Het is in Nederland ook voorgevallen. Daar kwam het zelfs voor de rechter en die oordeelde mild. Maar de reacties op de berichten waren heel wat feller; dood, hel en verdoemenis over de dader en, inderdaad, een lintje voor de winkelier.
Peter

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage