21 januari 2010

Likken

Geen middel wordt onbeproefd gelaten wanneer Frankrijk wil bewijzen hèt luilekkerland van deze wereld te zijn. In eigen huis door ontelbare markten en festivals voor het locale product. Van gedroogde abricot tot Elzasser zelewai. Alles wat tong of gehemelte streelt krijgt een eigen podium. Maar het eigen land is te klein voor koekenbakkers en ganzenfokkers. De gehele aardkloot wordt benut om de culinaire grootheid uit te venten.

Zoals deze week in Shanghai. Oud-premier Jean-Pierre Raffarin, zichtbare genieter, toog helemaal naar China om er de Salon du Chocolat te promoten. 10 modellen werden in haute couture van chocola in hoog tempo over de catwalk gejaagd om te voorkomen dat ze door het gretige publiek zouden worden afgelikt.

De eerste Salon werd in 1994 (natuurlijk) in Parijs gehouden. New York, Tokio en Moskou mochten ook al eens proeven en dit jaar zijn de Chinezen aan de beurt. Een markt met 1,3 miljard potentiële chocoholics. Waar de lekkernij geen onderdeel is van de traditionele eetcultuur. De Franse chocolatiers likken er hun vingers bij af.

Tot zaterdag kun je nog in het Shanghai Exhibition Center terecht. Snoepen van chocostrijders van Xi’an, presentje van de Franse pâtissiers. Vergeet je slabbetje niet.


Labels: , , ,

1 reacties:

Op 23 januari 2010 om 14:50 , Anonymous Henri Bik zei...

Lekkere meiden ..

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage