17 januari 2010

Doping


Op 10 januari j.l gingen in het skidorp Avoriaz (Haute-Savoie) 21 ploegen uit 9 landen van start voor een tocht van 1000 kilometer dwars door de winterse Alpen. In 10 etappes, waarvan zeven als tijdrit, moeten de deelnemers (waaronder vier vrouwen) 25.000 hoogtemeters verwerken. Met een gemiddelde snelheid van ongeveer 20 km per uur trekken ze van bivak naar bivak, om op 20 januari de finish te bereiken in Val Cenis Lanslebourg. Maar niet nadat alle deelnemers vele malen gecontroleerd zijn door één van de zeven dierenartsen.
Hoofdrolspelers in de zesde La Grande Odyssée zijn de 294 sledehonden, die onderweg in het bivak overnachten. In de openlucht, naast het tentje van hun baasje. Elke slee wordt door 14 honden getrokken, die elke ochtend weer enthousiast in het gareel willen. Zeggen de liefhebbers van deze topsport, die om het hardst roepen dat de dieren het leuk vinden. Deze promobeelden tonen dan ook een vrolijk roedeltje.

Na afloop van de koers worden de honden wel op doping gecontroleerd. Er ligt tenslotte 100.000 dollar aan prijzengeld in Val Cenis...

Labels: , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage