19 mei 2009

Knuffel


Johnny Halliday, volgende maand 66 en wereldberoemd in Frankrijk, was dezer dagen met afstand de prominentste gast op de rode loper in Cannes. Niet dat de bejaarde rockster een nummertje kwam doen, wel vanwege zijn rol als killer in de film Vengeance van de Chinese misdaadfilmer Johnnie To. Zijn vijfentwintigste film, want al in 1955 figureerde hij als 12-jarige in een rolprent met ondermeer Simone Signoret. Acht jaar later speelde hij zichzelf in D'ou viens tu Johnny, het verhaal van een Parijse rock-and-roll zanger. In 2003 kreeg hij zelfs de Prix Jean Gabin als beste Franse acteur voor zijn rol in L'homme du train, overigens ook als gangster.

Aan zijn nieuwste productie zal hij waarschijnlijk geen palmpje over houden, maar wel vele kilo's papier waarop zijn verschijning aan de Méditerranée in woord en beeld is toevertrouwd. Want Johnny H. is nog immer mateloos populair of omstreden. Dat hangt er maar vanaf hoe je zijn kapitaalvlucht naar het Zwitserse belastingparadijs apprecieert. Drie jaar geleden baarde hij opzien door Frankrijk te verlaten met medeneming van de opbrengst van 80 miljoen verkochte plaatjes en tickets van zijn jaarlijkse tournees. Hij deed dat op een onhandig moment, midden in de presidentscampagne van Sarkozy die hij als supporter had gesteund.

Johnny was overigens in Cannes samen met zijn 32 jaar jongere vijfde ega Laeticia, waar hij inmiddels al 13 jaar mee verkeert. Besprongen door fotografen demonstreerde het paar een volleerde knuffel.

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage