12 mei 2009

Cannes

Morgen begint het jaarlijkse begluren van filmsterren en hun entourage op en rond de Boulevard de la Croisette in Cannes. Vaak belangrijker dan de vertoonde films op 'un des plus prestigieux festivals de cinéma du monde'. Toeristen, fans en betaalde fotografen verdringen elkaar op het strand en rond de rode loper van het Palais des Festivals. Een exclusieve glimp van een Clooney, Scorcese of liever nog een sexy opgetuigde Julia Roberts levert de persfotograaf al gauw een maandinkomen, de eenvoudige amateur met z'n mobieltje eeuwige roem op YouTube.

Voorzitter van de jury is de Française Isabelle Huppert, sinds 1972 op het witte doek en zelf tweemaal winnares als beste actrice, in '78 voor haar rol in Violette Nozière en in 2001 voor The piano teacher. Twintig geselecteerde films zijn dit jaar kandidaat voor de begeerde Palme d'Or voor de beste film. Buiten competitie doet voor Nederland mee de film Wit Licht met Marco Borsato in de hoofdrol en bij de korte films Missen van Jochem de Vries.

Tip: probeer niet in Cannes te overnachten, is vol en/of onbetaalbaar. Neem ergens langs de kust een hotelletje en ga met de trein naar het tijdelijke Hollywood, scheelt een boel geld.

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage