12 januari 2009

Hij komt

Morgen, de dertiende, komt Sarkozy naar Nîmes. Met Madame. Maar ze blijven niet samen. Na de landing op vliegveld Garons gaat hij naar het Carré d'Art (foto) in het centrum. Zij bezoekt bejaarden in het plaatselijke ziekenhuis.
Nîmes zal het weten. Om 11.30 komt de chef d'état met 20 auto's voor de trappen van het pand. 30 minutenen nieuwjaarsbabbel met bijbehorende bubbels, rondleiding van een kwartier, snel nog even naar de mairie (niet door de menigte maar en voiture staat in het draaiboek) en na een uur en tien minuten is alles voorbij.

Intussen zijn vier aan- en afvoerroutes lange tijd geblokkeerd, waarvan er slechts één gebruikt wordt. Niemand weet nog welke. Op de daken en in appartementen in de omgeving scherpschutters. Die hebben al een weekend lang geoefend. De wijde omgeving afgezet en de rest vol voertuigen van gasten, radio, tv en ander gedoe. Ambtenaren vrijaf omdat hun kantoren gesloten worden. De 500 genodigden krijgen nog een buffet van een locale traiteur en het Elysee betaalt de rekening. Is beloofd.

Dick en France n'est pas invité.

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage