Eetbijbels
Op het enige echte culinaire hooglied, de rode Guide Michelin 2008, moeten we nog even wachten. Traditiegetrouw houden de bandenmannetjes ons tot maart in spanning waar de sterren vallen of reputaties exploderen. Maar voor de lunch komende zondag kunnen we eind november altijd terecht bij één van de andere kakelverse eetbijbels. Voor de prijs van een goed menu weet je weer een jaar lang wat goed en minder is. Wanneer je tenminste vertrouwt op uitgever en eetschrijvers.

Topchef deze keer uit de buurt: L'atelier van de eigenzinnige Jean-Luc Rabanel in Arles.
5000 restaurants worden gewaardeerd met cijfers tot 20.

Een gids die 't vooral in Engeland goed doet. Don't go to France without Pudlo! Er is ook een versie alleen voor Parijs.

Niks sterren, meer cuisine dan marketing. Oogt daardoor objectief.
Kan altijd mee op reis en je ziet de bordjes van verre aan de restaurantgevel.

Voordeel van Marc's egotrip is de indeling in regio's.

Ook hier Rabanel met een forse pluim. Dit jaar veel over jonge chefs.
De enige met iets lekkers op de cover.
Geen zin in een boek of even moe van alle reizen langs sterren? Veel smakelijk nieuws over Gard en Hérault elke week in de vrijdagse bijlage van de Midi Libre. Nu ook op internet met heel veel adressen, gelukkig niet alleen maar de grote namen. Nîmes en Montpellier zijn uitgangspunt, maar de hele regio komt aan bod. Scheelt weer een euro of 30 en alles vlak bij huis.
Miammmm...
Labels: Bottin Gourmand, Gault-Millau, Jean-Luc Rabanel, restaurants
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage