20 september 2007

Kijken!

Michel Hermet is een grand monsieur in Nîmes. Van oorsprong sommelier, maar nu restaurateur, hotelier èn vigneron met eigen wijngaard in Collorgues bij Uzès. In Nîmes zette hij ooit het San Francisco Steak House op de kaart voordat hij de traditionele keuken omarmde. De befaamde Wine Bar op de Square de la Couronne was 20 jaar lang een trefpunt voor tout Nîmes. Beroemde artiesten die optraden in de Arena kwamen na een concert in zijn bistro souperen of een goed glas drinken.

Sinds kort siert de naam van zijn populaire etablissement de fraaie gevel van het mythische hotel Le Cheval Blanc, waar Michel nu patron is. Recht tegenover diezelfde Arena. Picasso en Cocteau sliepen er.

In het 17e eeuwse voormalige door nonnen gerunde meisjespensionaat dient de oude kapel nu als brasserie-bodega. Met een prachtig terras, Romeins uitzicht en Jean-Michel Nigon aan het fornuis. Er wordt Méditerraan gekookt: pressé d'aubergines-tomates, dorades à la plancha en dos de cabillaud aïoli om maar wat te noemen. Een fantastische wijnkaart met veel moois uit de streek, ook per glas geserveerd om alles te kunnen proeven. In het monumentale pand, prachtig gerestaureerd met verrassende doorkijkjes, een tapas-bar en de salon om sigaren te roken...

Aanstaande zondag is Michel Hermet de ster in het tv-programma L'escapade van Jean-Luc Petitrenaud (zie blog ). Dan gaat het natuurlijk over de zuidelijke keuken, de runderen van de Camargue, brandade de Nîmes, rouille met inktvisjes, geitenkaas en olijfolie. Maar ook over zijn passies, de tradities van zijn stad. Kijken!

Uitzending
France 5
zondag 23 sep 11.53

woensdag 26 sep 23.40
zaterdag 9 sep 11.55

TV5 (ook in NL)
maandag 24 sep 08.28
vrijdag 28 sep 12.03

1 reacties:

Op 21 september 2007 om 11:41 , Anonymous Anoniem zei...

hoi Dick,

het gaat hier even niet over dit ongetwijfeld fenomenaal heer (ik ga kijken zondag; dat heb je in elk geval versierd), maar over je météo praatje. Ik stuurde een bericht, miste hem en op jouw vraag stuurde ik iets soortgelijks. Maar van deze drie berichten kwam alleen de tweede aan; ik mis nummer 1 en 3 en, je kent me, het was een en al wijsheid wat daar uit sprak. Jammer, maar ik geef het je wel mondeling door.
Peter

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage