5 juni 2009

Suite


Het leven gaat door, dus ook het vliegen met honderden mensen in de nieuwste generatie jumbo's. Op de lijn Parijs-Singapore ging deze week voor het eerst een A380 van Airbus, het paradepaardje van de Frans-Duitse vliegtuigbouwers, omhoog van vliegveld Charles de Gaulle. Singapore Airlines, met die altijd stralende en fraai opgetuigde stewardessen, heeft het grootste passagiersvliegtuig op geheel eigen wijze ingericht. Niet het maximale aantal stoelen van 800(!), maar slechts 399 in Economy (met een tv-scherm van 27 cm, een keuze uit 100 films of 700 CD's) en 60 in Affaires op het bovendek. Zodat vrijwel alle inwoners van ons dorp er toch nog in kunnen, maar dat terzijde.

De uitgespaarde ruimte is gebruikt voor heel veel luxe en comfort. Op de eerste vlucht ging het hele Franse rugbyteam mee, op trainingreis naar Australië en Nieuw-Zeeland. Les Bleus mochten mee op het bovendek in een comfortabele zetel annex uit de hand gelopen slaapzak.

De veel geplaagde manager kan in deze crisistijd boeken voor een éénpersoonscabine, die in een paar tellen kan worden omgebouwd tot kantoorruimte. Voor een ietsje meer duik je samen in één van de twaalf tweepersoons slaapkamers, ontworpen door de Franse jachtbouwer Jean-Jacques Coste. Niet op de maat van kleine Aziaten, maar met een bed van 1,98 m lang.


Prijs? Valt eigenlijk niet tegen. Voor € 695 heb je een enkeltje Parijs-Singapore Economy.
Maar wil je indruk maken op je nieuwe vriendin/vriend, dan lig je voor € 10.713,04 samen eerste klas in je eigen suite.
Die vier cent maakt het waarschijnlijk net winstgevend...

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage