6 januari 2009

Pas de pub

Sinds gisteren mogen de vier Franse publieke tv-zenders geen reclameboodschappen meer uitzenden tussen 8 uur 's avonds en 6 uur de volgende ochtend. Bevel van de Franse president persoonlijk, die voor het gemak de bezwaren van het parlement maar naast zich neerlegde. Voor de vorm kondigde hij een nieuwe omroepwet aan. Daarin zal ook staan dat de president voortaan zelf de grote baas van de publieke omroep zal benoemen.
De oppositie sombert al over Télé-Sarkozy tous les soirs...

Beroering alom dus en de verschillende zenders zullen de komende dagen ongetwijfeld met acties reageren. De gederfde reclamegelden kunnen ze namelijk grotendeels op hun buik schrijven. Goed voor de kranten en tijdschriften, waarvan de directeuren kind aan huis zijn in het Elysée. Op France 2 gisteren al een ingekort journaal, de regionale zender France 3 dreigt met stakingen.

Straks dus veel minder geld voor creatieve pub zoals deze of een bijzondere van Zidane.
Beetje jammer, toch?

Labels: , , , ,

1 reacties:

Op 7 januari 2009 om 11:11 , Anonymous Anoniem zei...

Natuurlijk zijn er altijd een paar toppertjes, maar de TV-reclames ook hier in Frankrijk munten toch met name uit in domheid, meligheid, clichématigheid en uniformiteit. Het enige nadeel is van hun verdwijnen is dat je niet zo gemakkelijk meer even naar het toilet kunt.
Peter

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage