6 juli 2007

Ryanair

Autobommen in Londen en Glasgow. Ver weg van huis, zou je zeggen. Maar gisteravond zorgden de speciale uitgebreide veiligheidsmaatregelen in Londen ervoor dat een vliegtuig van Ryanair ruim een half uur te laat richting Marseille vertrok. Daarna moest de kist door naar Eindhoven, maar dat liep ook mis. Door een fout in de bagage afhandeling op Marseille-Provence kwam er nog een half uurtje vertraging bij. En wie zat in Eindhoven te wachten?

Onze vertrektijd was 21.45. Pas om 22.35 rolde de Boeing 737 voor de terminal. Lichte paniek bij zowel grondpersoneel als de steward die de trap kwam afgedenderd.
Wat bleek? Eindhoven Airport moet uiterlijk om 22.45 dicht vanwege geluidsoverlast. De buren zijn daar erg kien op en hangen direct aan de bel wanneer er na dat tijdstip nog een onverlaat het waagt in het geniep nog een baantje te trekken. Veldhoven (allemaal peperdure villa's aan de rand van minstens 18 holes) en Gerwen (iets minder riant; klasse barbecue en Gamma-schutting), ze zijn het zat.

Dus in looppas aan boord. De captain riep iets over security en met de deuren nog half open en de laatste passagiers net in het gangpad ging het gas er al op. Om 22.53 de wielen van de grond. Dus was het vannacht bij de gemeente Eindhoven en wijde omtrek weer overwerk op de klachtentelefoon.
Toch hebben we bij de Lidl van de luchtvaart over vertraging niet te klagen. Als frequente bezoekers van NL, maar ook van toeristische bestemmingen elders, was ons record tot gisteren een kwartiertje of zo. Niet slecht. Bovendien op de kleine vliegvelden waar je komt ligt de bagage vaak al op de band voordat je een plasje hebt gedaan.

Laatste gerucht op vlucht 6506: er zou een lijntje komen van Nîmes naar Rotterdam of Amsterdam. Dan nog een tip wanneer je Ryanair alleen met handbagage doet. Je boekt dan een priority-boarding. Betekent dat je als eerste aan boord mag om je plekje te bevechten (de stoelen zijn namelijk vrij). Je kunt via internet je boardingpas al zelf printen. Vergeet je dat en check je pas in op het vliegveld, dan moet je er wel om vragen. En wees op tijd i.v.m. de extra veiligheidsmaatregelen ...

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage