5 oktober 2011

Anti glamour

Jeanne Moreau

Morgen opent in het Parijse tentoonstellingscomplex Port de Versailles de Salon de la Photo. De aandacht gaat daarbij ten onrechte uit naar kiekjes geschoten door de zelfbenoemde icoon Karl Lagerfeld.
Veel belangrijker is het opvallende werk van anti-glamour fotograaf Olivier Roller.
Olivier Roller
Een beetje Franse prominent is door zijn lens geobserveerd, maar het creatieve resultaat ontstaat veelal in de donkere kamer. Hij toont bij zijn modellen de uitdrukking van macht, van zelfbewustzijn, van zekerheid. Maar ook de onafwendbare aftakeling.
Vrijwel allemaal Franse mannen en vrouwen die het gemaakt hebben, aan de top zijn gekomen in politiek, zakenwereld, media, sport en kunst. Le pouvoir et l’influance.

Roller heeft voor weekend en vakantie een optrekje om de hoek, in de Cévennes. Daar maakt hij sinds 2000 elk jaar een portret van Juliette. Te zien in Parijs hoe dit sprietige en verlegen buurmeisje groter is gegroeid. Wanneer je er oog voor hebt, is alles dichtbij waard om vast te leggen.

Juliette is ook op  http://www.olivierroller.com/juliette-grand.html

Foto's Olivier Roller ©

Labels: , , ,

2 reacties:

Op 8 oktober 2011 om 02:25 , Anonymous jan hallink zei...

Dick ik lees weer berichtjes van je! opgeknapt?

 
Op 8 oktober 2011 om 02:42 , Anonymous Dick en France zei...

Bonjour Jan. Neem wel vaker een pauze, er is meer in het leven dan internet. Moest toch even voor een reparatie op de brug...

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage