30 juni 2010

Stinkend rijk

Zijn schoenen met hoge hakken beginnen de Franse president steeds strakker te zitten. Nog maar net bekomen van de aanvaring met de internationale voetbalwereld na het ‘verhoor’ van leden van het schandalig presterende Franse elftal, werd deze week duidelijk dat minister Eric Woerth van werkgelegenheid een cheque van 7500 euro heeft geincasseerd voor een klusje bij de rijkste vrouw van het land. Voor de zoveelste keer wordt het bewind Sarkozy gekoppeld aan het schemergebied tussen de buitengewoon rijke, bevoorrechte elite en de politiek verantwoordelijken.

Centraal in de nieuwste affaire staat Liliane Bettencourt, de stinkend rijke erfgename van het L’Oreal-kapitaal en de ongekroonde koningin van de Franse Republiek. Woonachtig in de Parijse voorstad Neuilly-sur-Seine, de voormalige heerlijkheid van Sarkozy, waar hij als oud-burgemeester nog steeds zijn vazallen voor het uitzoeken heeft. En waar mevrouw Woerth een deel van het kapitaal van de miljardaire blijkt te beheren, waarvan € 10 miljard (!) op een geheime Zwitserse bankrekening zou staan. Ook dit schandaal kent geheime tapes, waarop regeringskringen de clan Bettencourt zouden hebben toegezegd deze zaak wel justitieel te regelen.

Links en rechts vinden dat Woerth moet opstappen, maar de hofhouding van Nicolas I doet alleen verontwaardigd. Het kritische weekblad Marianne noemt Frankrijk een bananenrepubliek en de socialistische oppositie is vernietigend bij monde van oud-presidentskandidate Ségolène Royal, die het systeem Sarkozy ronduit corrupt noemt. Op ongemeen felle kritiek uit het Elyséee reageert zij: «Ik durf te zeggen wat miljoenen Fransen denken.”

De messen worden dus geslepen en de verwachting is dat Sarkozy na de vakantie weer een bezem door zijn stal haalt.
Of daarmee de stank verdwijnt…?

Labels: , , , ,

1 reacties:

Op 9 juli 2010 om 07:47 , Blogger Het kleine ego zei...

eindelijk een blog met inhoud. niet de schattige broccanterie 'dingetjes', niet de geeikte verhaaltjes over FR, maar pakkende info, weetjes en de harde feiten.
fijn; ik ga je op de voet volgen!

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage