13 april 2010

Cup XXL

Rilleux-la-Pape, 30.000 inwoners in het departement Rhône, had nog nooit landelijke voorpagina’s gehaald. Wel de regionale krant Le Progres. Zoals in maart nog. De plotselinge sluiting van het plaatselijke overdekte zwembad. Toch een hoogst modern bouwwerk, met een dak dat open en dicht kan. Technologie die de Rilliards echter in de steek liet. Zodat nog steeds niet volop kan worden gewatertrappeld dan wel gevlinderslagd.

Zelfs de lokale trots, vuurwerkfabriek Pyrigric, heeft altijd buiten het nieuws kunnen blijven. In een tijd dat dit spannend handwerk nog al eens tot onverwacht spektakel kan leiden. Maar neen, het waren de dames van Lejaby die gisteren de vuile was buiten hingen. Doorgaans houden zij zich onledig met fijnere lingerie, gisteren moest cup XXL uit de kast om aandacht te vragen voor groot onrecht.

Gabrielle Viannay begon ooit in Bellegarde, niet ver van Lyon, met wat naaiwerk in een zaaltje achter de plaatselijke bioscoop. De tijd bleek rijp om de eeuwenoude directoire (rechts)  in te ruilen voor uitdagende niemendalletjes en het lingerieconcern Lejaby was geboren. Maar ook aan de beha gaat de crisis niet voorbij. Dus dreigen drie locaties van het bedrijf gesloten te worden.
200 dames van Lejaby spuiden daarom maandag hun ongenoegen voor de poort van het hoofdkantoor in Rilleux-la-Pape.

Klein leed, maar niet minder droef.

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage