8 maart 2010

Olievlek

De zeldzame sneeuwstorm in Zuid-Frankrijk is niet het enige recente wonder. Al wekenlang is het in Garges-lès-Gonesse, een vlek ten noorden van Parijs, ook raak. In het huis van de familie Altindagoglu heeft de heilige maagd weer toegeslagen. Ook dit keer niet in levende lijve, maar via een afbeelding op een icoon van de aanbeden moeder aller moeders. Een Libanese priester had het schilderijtje in 2006 als geschenk aan madame Sevim Altindagoglu gegeven. En op vrijdag 12 februari dit jaar, net voor de vastentijd, geschiedde het.

Onder de geschilderde ogen van Maria verscheen een druppel. Bij een dégustation bleek de traan te bestaan uit huile d’olive vierge, oftewel maagdelijk geperste olijfolie. Sindsdien produceert het wonder elke ochtend een kleine hoeveelheid olie, door de familie zorgvuldig opgevangen.

De woning van de Altindagoglutjes is inmiddels een bedevaartsoord en de icoon wordt door een stroom gelovigen dagelijks afgesopt. France 3 meldde de wonderbaarlijke olievondst in het regionale journaal en een Grieks-orthodoxe priester heeft in de huiskamer al een eerste geïmproviseerde mis opgedragen.

Het wonder grijpt snel om zich heen. Half februari stond een droevige dame op de stoep bij wie zelfs intensieve bevruchting geen soelaas bood. De devote vrouw des huizes verschafte een lapje met de maagdelijke olie, zodat de onderbuik van de ongelukkige kon worden ingewreven.
En zie, dit weekend werd met grote blijdschap verkondigd dat een boreling kan worden verwacht.

Een ontvangenis met olievlek…

Kijk en huiver hier.

Labels: , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage