6 mei 2009

French Obama

De kou is uit de lucht. Obama heeft ervoor gezorgd dat de gerenommeerde Roquefort weer voor een normale prijs in de Amerikaanse koelvitrines komt. In 1999 waren de invoerrechten op de beroemdste blauwe kaas van Frankrijk al verdubbeld. Edoch, ergens in de krochten van Washington had iemand bedacht per 9 mei a.s. de tax maar te verdriedubbelen, ondanks protesten van Amerikaanse liefhebbers. Crisis vraagt om harde maatregelen, toch?


Maar Mister President schijnt persoonlijk te hebben ingegrepen en alle verhogingen zijn teruggedraaid. Misschien niet toevallig nadat hij afgelopen zaterdag met ega Michelle een vorkje had geprikt bij het chique Franse restaurant Citronelle in de wijk Georgetown in Washington. Chef Michel Richard was omarmd door Michelle met de tekst ‘Michel, je suis Michelle’ en was daar zo ondersteboven van dat hij zowat alle kranten liet weten wat er op l’addition had gestaan.
De First Lady deed het met carpaccio van krab en een hamburger van kreeft (stond niet op de kaart, maar ja, wat doe je als Michelle dat graag wil). Barak zelf begon met een Napoléon ‘à la niçoiseavec du thon et des crêpes de pommes de terre très croustillantes, maar werd weer gewoon Amerikaan bij de steak-frites. Het toetje, een millefeuille met crème brulée en caramelijs hebben ze samen gedeeld.

In Roquefort kunnen de Amerikaanse vlaggen uit.

nb Napoléon is een soort tompoes, meestal als dessert maar zaterdag als entrée

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage