3 april 2010

Bal gratis

Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag. Maar wie weet nog waarover dit gaat? Wie brengt dit nog in verband met met het Triduum Sacrum, de periode die volgens christenen vooraf moet gaan aan Pasen?

Het paasweekend is ook in Frankrijk in handen gevallen van grootgrutters, tuintoko's, kluspaleizen en meubelboulevards. De boodschap is overduidelijk. Kopen zullen we. En vooral eten, weer heel veel eten. Eieren in de meest bizarre uitvoeringen, lamsruggetjes voor op de gasbrander, monstrueuze beesten van chocola, broodjes in ongekende varianten en zelfs paasoesters kwamen langs. Doe ook maar wat ingevlogen narcissen, een tuinsetje voor het terras, reserveer vast een iPad of toch maar een Blackberry, nog een platte tv voor op het toilet en natuurlijk de nieuwe auto, de ecologisch verantwoorde 2-liter met groenbonus en uitgestelde betaling.

En een beetje dorp organiseert daaroverheen nog een Marché de Pâques Traditionnel, zelfs al is het voor de eerste keer. Natuurlijk met gezamenlijke maaltijd, 3 gangen voor 11 euro, vooraf intekenen bij de Mairie, apéro en bal musette gratis. Zo was het toen Renoir het vastlegde en zo zal het altijd zijn.


Na Eerste en Tweede Paasdag is het gelukkig weer Gewone Dinsdag. Beginnen we net als na Kerst weer met een fruitdieet.

Labels: , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage