26 juni 2007

Camionnette

Pas op voor mannetjes in een camionnette!
Ze bellen aan, beginnen op hoge snelheid en daardoor half verstaanbaar jou het nieuwste snufje aan te praten. Hebben daarvoor zelfs honderden kilometers gereden. Alleen voor jou, want de buren zijn niet interessant. Laten je ook nog een onduidelijk document zien, waaruit moet blijken dat ze betrouwbaarder zijn dan de president van de republiek. Nu bleek dat bij Chirac niet zo moeilijk, maar dat terzijde.

We hebben al heel wat vage vogels de deur gewezen. De één kwam met een potje wonderpasta om de dakpannen waterdicht te maken (sic), een volgende beloofde 10 jaar garantie op een schone gevel. Die zou voor 3000 euro wel even de champignons (!) van de muur spuiten.
Weer een ander lieten we even op de kruipzolder kijken. Hij kwam beneden met de loodzware mededeling dat alle houtwerk vervangen moest worden. Maar gelukkig voor ons kon hij het voor rond de 5000 euro nog wel een mensenleeftijd redden. En dat terwijl we een deftige verklaring hebben van onze eigen commune dat alle balkjes vrij zijn van enge beesten. Nog geen dag later belde het mannetje op dat het ook voor de helft kon.
Karrevrachten isolatieschuim, zonnepanelen voor tuinverlichting, elektronische zwembadbeveiliging, onderhoud van machines die we niet hebben, lieden die je water komen ontkalken. Nog meer spuiters tegen alles wat vies en voos is of in staat ons pandje tot de grond toe op te vreten. En allemaal voor bedragen waarmee je een gemiddelde cruise over de Mediterrannée kunt bekostigen.

Maar voor dat geld zou ik eigenlijk zelf een camionnette willen kopen. Zo'n mooie ouwe. Uit de stal van Citroën, met een slinger om het geval aan de praat te krijgen. En richtingaanwijzers die er nog uit flappen. Met airco dwars door de voorruit. Je ziet ze hier nog rijden en niet alleen door 2CV-fanaten. Nee, voor het echie, om de geitenkaasjes naar de marché te brengen. Of het varken achterin om de truffels op te snorren.

Nog even sparen en dan maar eens op zoek. Ben ik ook een mannetje met camionnette...

Labels: , ,

1 reacties:

Op 16 juli 2007 om 19:40 , Anonymous Anoniem zei...

Daar geloof ik niks van. Ja, rijden in zo'n oudje, althans niet al te ver, dat wel. Maar vervolgens aanbellen en een klus aanbieden? Je kent ons adres. Benieuwd waartegen ik mais non monsieur, pas interessé, moet zeggen. Maar ik heb voor jou wel nog een goed glas als troost

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage