23 juni 2007

Coupure

Een paar weken geleden had een storm 's avonds één van de houten elektriciteitspalen langs onze D8 te grazen genomen. Alles viel uit en dus met kaarslicht te bed. Très romantique, vonden we.
De volgende ochtend viel dat gevoel met een koude douche aan duigen. Na uren waren de twee paalhelften, met de Franse slag en wat ijzerdraad, weer aan elkaar geknoopt. Twee autootjes met monteurs, de brandweer en zelfs de gendarmerie uitgerukt, allemaal tuk op een incident.

Jean-Marc Bezert, één van de 106 565 medewerkers van het Franse elektriciteitbedrijf EDF, schreef ons later een keurig briefje waarin hij aankondigde dat de nieuwe paal even op zich liet wachten. Op 22 juni moest het echter gebeuren en gisteren ging inderdaad het licht weer uit. Oude paal weg, nieuwe paal erin, draadjes aan elkaar en hop, klaar was Jean-Marc.

Toch is het dagelijks leven even behoorlijk ontregeld. De vriezer de avond tevoren op een polaire stand, om het ontdooien van onze versnaperingen te vertragen. Niks werkt meer: telefoon, klokken, tv, radio, oven, boiler, de zwembadpomp en vooral de computer, zodat zelfs de verse blog een dagje moet wachten. Terug in de middeleeuwen.

Bijna overal buiten de dorpen wordt de stroom bovengronds bezorgd. Bij storm, onweer of erger heb je vaak een korte 'coupure' en zit je even zonder. Het went.

En waar in Nederland maak je zo'n plaatje??

Labels: , ,

6 reacties:

Op 23 juni 2007 om 22:50 , Anonymous Anoniem zei...

Zou Jean-Marc Bezert een baan bij Essent willen hebben !!

 
Op 24 juni 2007 om 00:02 , Anonymous Anoniem zei...

Wie is bovenstaande anoniem?

 
Op 24 juni 2007 om 21:44 , Blogger Reinier zei...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 
Op 24 juni 2007 om 21:46 , Blogger Reinier zei...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 
Op 24 juni 2007 om 21:50 , Blogger Reinier zei...

Wij hadden het afgelopen weekend een zelfverkozen coupure, van vrijdagavond tot zondagmorgen, op ons vlotje.
zie
http://picasaweb.google.com/reinier.koning/Vlotkamperen/photo#5079599424064444562

Die foto maak je dan weer alleen in NL :-)

 
Op 24 juni 2007 om 22:09 , Anonymous Anoniem zei...

heel moedig , Dick. Een dagboek op het web bijhouden kost inspanning. Maar voor de lezer in ieder geval boeiend. Ik sta graag op de adreslijst en jij zit nu bij mijn favorieten. Als je blog in de buurt komt van de kwaliteit van je maaltijden staat ons nog veel goeds te wachten. succes!!
Chris

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage